Select Page

За Нас

Редакционен екип

Николай Облаков

Николай Облаков

Отговорен Редактор

Създател на дясната платформа "Мисъль".  Маркетинг мениджър във водеща българска IT компания. Интересува се и пише активно за политика, маркетинг и технологии от 10 години.

Тест

Михаил Кръстев

Михаил Кръстев

Редактор

Михаил Кръстев е журналист с над десет години стаж в български медии. Интересува се от българска и международна политика, както и от разследваща журналистика. Работи като редактор в информационния сайт Frognews.bg

Тест

Боян Златанов

Боян Златанов

Технически Редактор

Старши програмист във водеща българска софтуерна компания, завършил икономическа социология в Университет за национално и световно стопанство.

Тест

 Тематични редактори

Никола Филипов

Никола Филипов

Редактор "Финанси и Икономика"

Завършил „Управление на Инвестиции“ в Университета в Рединг, специализира „Бизнес Анализ и Оценка“ в Лондонския Университет за Икономика и Социални Науки (LSE) и „Финанси“ в УНСС. В момента Никола заема позицията на управляващ партньор на „Innovo Investment Management“. Той е и главен икономически анализатор в ЕКИП, икономически тинк-танк.

Тест

Тончо Краевски

Тончо Краевски

Редактор "Англосфера"

Тончо Краевски е завършил Националната гимназия за древни езици и култури с профил История. В момента следва право в Софийския университет. Работил е в посолството на Великобритания.

Тест

Симеон Попов

Симеон Попов

Редактор "Балкани"

Завършил Софийския университет, специализирал в Тюбингенския университет и Американския университет в Прищина. Специалист по Балканска история и политика, председател на Младежкия консервативен клуб (2013-2015).

Тест

Теодор Димокенчев

Теодор Димокенчев

Редактор "Право"

Теодор Димокенчев е юрист и радикален капиталист. Работи в сферата на предотвратяване изпирането на пари и финансиране на тероризма.

Тест

Емил Вълков

Емил Вълков

Редактор "Култура & Наука"

Eвент мениджър в сферата на музикалната индустрия, в миналото - част от екипа създал най-големия фестивал, случил се в България. Ентусиазиран последовател на научния прогрес и защитник на плодовете на Европейската цивилизация. Политически анализатор, дългогодишен активист в дясното политическо пространство. Член на изпълнителния борд на БЛО.

Тест

Колумнисти

Всяка статия отразява единствено личното мнение на нейния автор. Няма да има и статии от „Eкип на Мисъль“ Всеки един от нас ще застане зад написаното с името си. Не очаквайте обективност, очаквайте нашата гледна точка, базирана на факти.

Владислав Апостолов

Владислав Апостолов

колумнист

Завършил е журналистика в Софийския Университет. Работил е за редица медии, включително вестник "Труд" и WebCafe

Тест

Кристиян Шкварек

Кристиян Шкварек

колумнист

Кристиян Шкварек е роден в София, израснал в полско-българско семейство. Завършва бакалавър "История" в Ковънтри, Англия, както и магистратура "Европеистика и политика" в Католическият университет в Льовен, Белгия. Прекарал стаж в посолството на Полша в София, както и стажове в постоянните представителства на България и Полша към Съвета на Европа в Брюксел, след което се завръща в България, където започва кариера в сферата на финансите и търговията.

Стефан Кичев

Стефан Кичев

колумнист

Следва в Софийски Университет, работи във сферата на образованието и участва в проекта "Моята Българска История". Автор в ЕКИП и членува в Българско Либертарианско общество. Интересите му включват история, философия, политика, икономика и култура.

Тест

Лъчезар Томов

Лъчезар Томов

колумнист

Лъчезар П. Томов, доктор, главен асистент в НБУ-София (департамент Информатика), работи в софтуерната индустрия от 2008-а г., участвува в проекти на ЦАУР (център за анализ и управление на рисковете) като математик и програмист

Даниел Стоилов

Даниел Стоилов

колумнист

Следва право в Софийски университет.Интересува се от история,политика и международни отношения.

Георги Заяков

Георги Заяков

колумнист

Завършил е бакалавър по бизнес администрация в Хумболтовия университет в Берлин, в момента следва магистратура. Интересите му са в сферата на маркетинга, мениджмънта и енергетиката. Има 3-годишен опит в областта на дигиталния маркетинг. Член на БЛО.

Тест

Тома Петров

Тома Петров

колумнист

Тома Петров е завършил журналистика в Университета за национално и световно стопанство. Интересите му са в областта на политическата теория, икономиката и междурелигиозния диалог. 

Тест

Славчо Маринов

Славчо Маринов

колумнист

Славчо Маринов е бакалавър по финансова икономика от университета Есекс във Великобритания. В момента следва магистратура по Банков мениджмънт в Нов български университет. Бивш кадър в финансовите медии, Славчо има широк опит в отразяването и коментирането на икономическите новини на деня. Има подчертан интерес към макроикономиката, икономическата ефективност, оптимизирането на производствения процес и теорията на игрите. Той е сред победителите в конкурсите за икономическо есе на редица организации, сред които Българската макроикономическа асоциация, Българското либертарианско общество и фондация “Атанас Буров”.

Гост-автори

Никола Генов

Никола Генов

гост-автор

Никола Генов е възпитаник на Софийска Математическа гимназия "Паисий Хилендарски", бакалавър по "Икономика и политология" от Университета в Есекс, Великобритания, както и магистър по "Европейски науки" от Католическия университет в Льовен, Белгия. Стажувал е в Европейския парламент, в момента- бизнес консултант във водеща компания и член на УС на Тръст "Синя България".

Никола Бушняков

Никола Бушняков

гост-автор

Завършил мрежови технологии във Флорида. Работи в DXC Technology. Живее в Русе, женен с две деца Член на Демократи за силна България.

Венци Мицофф

Венци Мицофф

гост-автор

Завършил Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” със специалност „Композиция“ и „Музикална педагогика“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“.
Той е композитор, писател , телевизионен сценарист. От месец октомври 2015 година е Общински съветник в Столичен общински съвет , заместник – председател на комисията по етика, граждански права, молби и жалби.

Димитър Стоянов

Димитър Стоянов

гост-автор

Завършил право в Бургаския Свободен Университет. Юрист и бивш експерт в Министерство на Здравеопазването. Понастоящем консултант към политическия кабинет на заместник министър-председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи на Република България

Теодор Караколев

Теодор Караколев

гост-автор

Журналист на свободна практика и изследовател на историята на българската архитектура. Пише и участва в печатни и радио медии на теми, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството. Един от организаторите на изследователската група „Български архитектурен модернизъм“, която проучва и популяризира архитектурата в България между двете световни войни.

Тест

Георги Драганов

Георги Драганов

гост-автор

Завършил  Националната гимназия за древни езици и култура „Константин Кирил Философ“ и Международни отношения в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил като учител и журналист, в момента работи в съвсем друга сфера. Политически се определя като либертарианец. Никога не е членувал в партии, но се интересува активно от гражданското общество.

Тест

Ивайло Пенчев

Ивайло Пенчев

гост-автор

Български предприемач, съосновател и изпълнителен директор на Walltopia, най-голямата компания за изкуствени катерачни стени в света.  Walltopia е водещ световен лидер в изработката на изкуствени катерачни стени и оперира на пазарите в над 50 страни по света, като в повечето от тях са не просто лидер, а владеят повече от 50% пазарен дял, като същевременно продават и най-скъп продукт. Член на БЛО.

Антони Тренчев

Антони Тренчев

гост-автор

Завършва бакалавърската си степен по английско и немско право в „Кингс колидж“ в Лондон, а от 2010 г. е магистър по немско и европейско право от университета „Хумболдт“ в Берлин. Антони е народен представител в предишното народно събрание в парламентарната група на Реформаторски блок. Антони е народен представител в 43-то Народно събрание в парламентарната група на Реформаторски блок.

Сергей Петров

Сергей Петров

гост-автор

Сергей Петров завършва специалност политология във „Великотърновски университет Св.Св. Кирил и Методий“. След това изучава „Международна политика и сигурност“ във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”. Активно работи с няколко неправителствени организации и участва в редица граждански инициативи. Към настоящия момент работи като експерт младежки политики и партньорства. Притежава значителен професионален опит в сферата на политическото консултиране. Често е търсен за коментари по актуални въпроси, свързани с актуални политически събития и теми касаещи сигурността.

Тест

Калин Манолов

Калин Манолов

гост-автор

Магистър по журналистика и масови комуникации от СУ ”Св. Климент Охридски” с над двадесет и петгодишен опит като репортер, водещ и анализатор в Радио „Свободна Европа”, Българското национално радио, Дарик радио, Телевизия „Европа” и печатни медии. Автор и водещ на предаването „Видимо и невидимо” по тв България он еър. Председател на Управителния съвет на Института за свободен капитализъм „Атлас”.

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки

гост-автор

Магистър по право на Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Член на ВМРО от 1994 г., към момента заместник-председател на ПП "ВМРО-Българско национално движение". В периода 2009-2014 е два мандата общински съветник в Софийски Общински Съвет. На 25 май 2014г. избран за член на Европейския парламент от Р България от квотата на ВМРО.

Любомир Милчев

Любомир Милчев

гост-автор

Любомир Милчев - Денди е български писател, водещ и участник в телевизионни предвания. Завършил е специалностите Българска филология и Културология в СУ ”Свети Климент Охридски” през 1988 г. По време на доктората си специализира в университетите на град Хайделберг и град Бохум, Германия. Превежда “Кант и проблемът на метафизиката” на Мартин Хайдегер. В последните две години на доктората си е главен редактор на културно - информационния справочник за София “Градът”. Автор на редица книги, сред които "Проглеждането на гледката", "Далматинецът Марципан", "Комедиантите","Светлописи" и "София Енигма - Стигма".

Георги Харизанов

Георги Харизанов

гост-автор

Завършил е Датския колеж, съосновател и изпълнителен директор на Институт за Дясна Политика.  Автор е на десетки публикации във водещите издания за политика в България. Издател на научното списание “Conservative Quarterly”. Издател на сайта за новини и анализи от света на рекламата “Best Brands News”. Управлява заедно със съпругата си Best Brands и Citron Bulgaria.

Тест

Иван Цолов

Иван Цолов

гост-автор

Образование: Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия в гр. София, магистърска степен със специалност "Транспортно строителство". По настоящем живее в Полша.

Юсеф Дакак

Юсеф Дакак

гост-автор

Юсеф Дакак, роден в София, бакалавър по международни икономически отношения и магистър по управление на международни проетки. Член на почетния борд на МКК и бивш зам. председател на БГ патриот. Занимава се с частен бизнес

Мартин Табаков

Мартин Табаков

гост-автор

Мартин Табаков е член на Института за дясна политика. Съветник към Политическия кабинет на министъра на външните работи Даниел Митов.

Тест

София Роглева

София Роглева

гост-автор

София Роглева е завършила Първа английска езикова гимназия, ще следва право и икономика в университета в Бон. Превежда за ЕКИП и е член на БЛО. 

Иван Стамболов

Иван Стамболов

гост-автор

До 1994 г. е сценарист и продуцент в Националната телевизия, Националното радио и Дарик Радио. През 1994 г. основава собствена компания, която успешно управлява и до днес. През последните години поддържа собствени публицистични рубрики в печатни и интернет издания. Автор е на няколко книги и на един от най-популярните български блогове Sulla.bg, носител на големите награди на Българската WEBасоциация и Фондация „БГ Сайт”.

Христо Иванов

Христо Иванов

гост-автор

Студент в катедра „Политология” на УНСС. Основател и организатор на Клуб Дебати УНСС „Стефан Стамболов”. Член на младежката организация на ВМРО в София и на младежки клуб „Даме Груев” към Македонски научен институт.

Тест

Калоян Стайков

Калоян Стайков

гост-автор

Калоян Стайков е икономист в Института за пазарна икономика. Работил е като икономист в Центъра за икономическо развитие.
Автор е на редица публикации и анализи в тази посока, сред които: „Интегриране на производителите на електроенергия с дългосрочни договори на пазара” и „Регулаторна политика в сектор „Електроенергетика” през 2013 – противоречаща на нормативната уредба и на здравия разум”.
Част от авторския колектив, подготвил книгата „Анатомия на кризата”, „Плосък данък в България: предистория, въвеждане и резултати”. През последните години участва в изготвянето и представянето на ежегодния „Алтернативен държавен бюджет” на ИПИ.
Магистър по Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги и притежава бакалавърска степен по международна икономика и бизнес със специализация финанси от Амстердамския университет, Холандия. Член е на Българската макроикономическа асоциация.

Дахер Дахер

Дахер Дахер

гост-автор

Дахер Фарид Дахер, обикновен човек с двойно гражданство. Завършил бакалавър в ТУ София и магистър в МГУ София, три години е в БАН.

Кристиан Анадолиев

Кристиан Анадолиев

гост-автор

Завършил бакалавър Международно и европейско право в Сорбоната (Франция), в момента следва магистратура Международно търговско право. Отвъд юридическите науки и търговията, проявява дълбок интерес и към политика и философия.

Мирослав Ризински

Мирослав Ризински

гост-автор

Заместник-председател на Български културен клуб - Скопие. Главен редактор на Татковина (tatkovina.info).

Димитър Папукчиев

Димитър Папукчиев

гост-автор

Има две висши образования - „Финанси“ и“ Управление на европейски проекти“ . Също така има дългогодишен стаж в частния и публичния сектор като от 2008. до 2010 е работил като разследващ банкови измами в „ОББ“ АД, от 2010 до 2014г. е работил като мениджър бизнес клиенти в „Уникредит Булбанк“ АД, а от 2015г. до сега работи за публичния сектор като експерт международни отношения . През 2015г. спечелва първо място на международния конкурс “China Unlimited”, където се състезават над 1000 участника от цяла Европа.

Тест

Станислав Станев

Станислав Станев

гост-автор

Завършил юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ през 2004 година. Вписан в адвокатска колегия Пловдив от октомври 2005 година. Член на екипа и съдружник в „Митов Консулт“. Редовен докторант към катедрата по Международно право при Юридическия факултет на Пловдивския университет 

Мария Симеонова

Мария Симеонова

гост-автор

Бакалавър Международни отношения, Софийски Университет „Св. Кл. Охридски“ и Магистър Европейски науки, Католически Университет Льовен, Белгия. Стажант в Европейската комисия, ГД Международно сътрудничество и развитие (DG DEVCO) и Бакалавър История, СУ (към момента).Автор в списание „Международник“, издавано от Студентски дипломатически клуб към Софийски Университет „Св. Кл. Охридски“.

Аркади Шарков

Аркади Шарков

гост-автор

Завършил е двойна магистратура по Обществени политики в университета в Маастрихт и университета на ООН. Работил е в сферата на проектите с европейско финансиране. Към момента е зам. председател на БЛО и консултант в ЕКИП. Интересите му са в икономика на здравеопазването, данъчни политики и бюджетен процес.

Тест

Боян Рашев

Боян Рашев

гост-автор

Следвал Геология в Софийския университет. Завършил бакалавърска и магистърска степен по Управление на околната среда и ресурсите в Бранденбургския технически университет (вкл. по един семестър в Университета за природни науки и науки за живота във Виена и Централния университет на Венецуела в Каракас).
Васил Мирчев

Васил Мирчев

гост-автор

Васил Мирчев е завършил Драматургия в НАТФИЗ. Работи в сферата на онлайн маркетинга. Автор на статии за култура и изкуства в Под Моста.

Владимир Владимиров

Владимир Владимиров

гост-автор

Експерт в областта на европейското финансиране и развитие на проекти за земеделие и хранително-вкусова промишленост. Понастоящем управител на собствено земеделско стопанство.

Тихомир Ценов

Тихомир Ценов

гост-автор

Завършва Националната гимназия за древни езици и култури и специалност ‘’История’’ в Софийски университет "Св. Климент Охридски". В момента следва право в Югозападен университет ‘’Неофит Рилски’’.

Любомир Талев

Любомир Талев

гост-автор

Любомир Талев е възпитаник на Националната Гимназия за Древни Езици и Култури, профил история. Магистър по право на Софийски Университет и по конкурентно право на City University London. Има специализация по право на САЩ в George Washington University. Докторант в катедра Конституционно право на СУ. 

Николай Козарски

Николай Козарски

гост-автор

Николай Козарски е завършил право в Софийски Университет "Св. Климент Охридски". В момента се занимава с B2B търговия в българска компания.

Емил Георгиев

Емил Георгиев

гост-автор

Емил А. Георгиев е адвокат и университетски преподавател по интелектуална собственост. Активист за гражданска, обществена и политическа промяна чрез истинска, дълбочинна и обхватна реформа в правосъдието. Застъпник е за цифрови права, свободен интернет и софтуер с отворен код. Един от основателите и първи председател на управителния съвет на либералната партия ДЕОС – от май 2014 до януари 2017 г. Член е също на Инициатива „Правосъдие за всеки“, на Инициативния комитет за адвокатска реформа „ИКАР“, както и на сдружение „Либерални идеи за България и Европа“. В изборите за 44-то Народно събрание беше кандидат за народен представител от коалиция „Да, България“ в 24 МИР- София. Баща на една дъщеря.

Даниел Шекерлетов

Даниел Шекерлетов

гост-автор

Завършил политология в СУ "Климент Охридски" и магистратура по антропогеография в Тюбингенския университет. Работи в сферата на транспортната политика.

Турхан Апдула

Турхан Апдула

гост-автор

Турхан Апдула е завършил право в УНСС и икономика в Софийски Университет „Климент Охридски“. Докторант в СУ по политикономика. Работи като одитор.

Петър Порумбачанов

Петър Порумбачанов

гост-автор

Петър Порумбачанов е председател на Асоциация за домашно образование от самото ѝ учредяване през 2010 година. От 2005 година, той, заедно с екип от съмишленици, работи за плурализъм и свобода в образованието. Петър е баща на 4 деца, които заедно със съпругата си обучава в дома.

Христослав Ангелов

Христослав Ангелов

гост-автор

Политически имигрант от 1989 година. Живее в САЩ от 1991 година.
Работи като икономист в Администрацията по Социално Осигуряване на САЩ и като преподавател на хонорар по икономика във Вашингтонския Адвентистки Университет. Бивш служител на Борда на Губернаторите на Федералния Резерв, финансвата агенция Фреди Мак и Министерството на Труда на САЩ. Експерт е в областта на сравнителните икономически системи и ислямското банкиране.

Панайот Зотев

Панайот Зотев

гост-автор

Завършил бакалавър по „Физика“ във Вирджиния, САЩ и магистратура „Приложна и Инженерна Физика“ в Мюнхен. В момента следва докторантура в Шефилд, Великобритания.

Димитър Вучев

Димитър Вучев

гост-автор

Димитър Вучев е завършил политическа икономика в Университета за национално и световно стопанство и магистратура по финанси във Висшето училище по застраховане и финанси. Главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria.

Адриан Николов

Адриан Николов

гост-автор

Адриан Николов е икономически анализатор в Института за пазарна икономика (ИПИ). Преди това е бил международен репортер в dnevnik.bg, анализатор за Експертния клуб за икономика и политика (ЕКИП), член на първите два изпълнителни борда на Българското либертарианско общество (БЛО), както и преводач на свободна практика. Завършил е магистратура по сравнителна политология в университета в Тарту, Естония

Калоян Правов

Калоян Правов

гост-автор

Завършил политически науки в Нов Български Университет, работи в сферата на предотвратяване изпирането на пари и финансиране на тероризма. Член на изпълнителния борд на БЛО и политически анализатор в ЕКИП.

Тест

Тодор Грозданов

Тодор Грозданов

гост-автор

Тодор Грозданов, юрист, Завършил Право с СУ „Св.Климент Охридски”. От 14г. е адвокат, практикуващ в сферата на гражданското и търговското право. Член на Националния съвет на СДС.”

Йонислав Дочев

Йонислав Дочев

гост-автор

Йонислав Дочев е завършил бакалавър по история в Софийски университет “Св. Климент Охридски“. В момента следва магистратура там. Интересите му включват история, политика, икономика, образование и демографско развитие.

Димитър Петров

Димитър Петров

гост-автор

Димитър Петров е магистър по Социология от СУ „Св. Климент Охридски“ и Магистър по Tourism Destination Management от NHTV Breda University of Apllied Sciences, Холандия. Член на Контролния съвет на Младежки консервативен клуб. Секретар е на „Един завет“ – клуб на потомците на офицерския корпус на Царство България.

Димитър Ганев

Димитър Ганев

гост-автор

Димитър Ганев е роден във Варна през 1986 г. Завършва френската езикова гимназия в родния си град. Продължава обучението си като бакалавър и магистър със специалност „Политология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Доктор е по политология. Темата на дисертацията му е: „Политически и институционални фактори при изготвянето и приемането на българската конституция от 1991 г.“ Съосновател е на изследователски център „Тренд“.

Васил Манев

Васил Манев

гост-автор

Васил Манев е студент по приложна информатика. Работи в EUScoop – медия за български нови на английски език. Интересът му към политиката се поражда от интереса му към психологията зад езика на тялото и човешките взаимоотношения.

Иво Беров

Иво Беров

гост-автор

Завършва френска филология. Работи като каменоделец, пощальон, разносвач на мляко през нощта. От 1991 до 1994 г. работи в предаването на БНТ „Панорама“, а след уволнението си оттам – във в. „Демокрация“. По това време сатиричният му коментар „Хей, Лице“ изобличава уродливостта на набиращия скорост жълт поръчков печат и вдъхновява една герация млади журналисти. Главен редактор на вестник „Седем“ в последните години на изданието. Автор на „Блогът на ivoberov“, сайта „Интересни времена“ и две книги.

Иван Глушков

Иван Глушков

гост-автор

Иван Глушков е бакалавър по специалност „Международни отношения“ в Софийския университет. Следва магистратура „Глобални учения“в Гьотеборгския университет с акцент върху развитието на глобалната икономика, предизвикателствата на миграцията и социално-икономическите й измерения, изследвайки десни перспективи за разрешаването на обществено значими проблеми. Специализира колониална история в Швеция, критикувайки мрачния й прочит в академичните среди. Работил е в сферата на неправителствените организации, както и като медиен анализатор на фармацевтични компании.

Неда Узунколева

Неда Узунколева

гост-автор

Неда Узунколева учи журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Завършила е английска гимназия и винаги е имала силен интерес към киното и литературата. Поддържа собствен сайт на културна тематика: nuzunkoleva.com

Георги Вулджев

Георги Вулджев

гост-автор

Член на борда на БЛО и икономист и редактор в ЕКИП. Неговите статии по икономически и политически теми са били публикувани както от български, така и международни издания като Mises Institute, Foundation for Economic Education и European Students for Liberty.
Работил е като икономист в Института за пазарна икономика и понастоящем работи и като икономически анализатор в CEEMarketWatch и седмичен колумнист по инвестиционни теми към блога на Tavex.

Тест

Проф. дсн. Георги Димитров

Проф. дсн. Георги Димитров

гост-автор

Проф. Георги Димитров е социолог, един от основателите на катедра „Европеистика“ в СУ, на катедра „Социология“ в Югозападния университет, съосновател и председател на Асоциация за социални изследвания и приложни изследователски практики (1994-2000)

Любослава Русева

Любослава Русева

гост-автор

Любослава Русева е политически анализатор и публицист. През годините е работила във в. „Новинар“, в. „Дневник“ като колумнист и политически наблюдател, зам.- главен редактор на сп. „Тема“, коментатор във в. „Гласове“. Понастоящем е анализатор в сайта „Редута“ и главен редактор на издателство „Прозорец“.

Кирил Чуканов

Кирил Чуканов

гост-автор

Роден през 1984 г. Възпитаник на НГДЕК „Константин-Кирил Философ“.. Следвал история и политология в Софийския и Лайпцигския университети. Специализирал в Хумболтовия университет. Специалист по германо-български отношения. Съпредседател на Движение Обществен натиск и член на Атлантическия съвет на България.

Йоан Запрянов

Йоан Запрянов

гост-автор

Йоан Запрянов е журналист, работещ във в. „Капитал“. Преди това е работил и за списание Forbes България. Завършил е Класическата гимназия в София и следва „Журналистика“ в Софийския университет.

Борислав Боев

Борислав Боев

гост-автор

Завършва бакалавърската си степен по икономика на индустрията в Стопанска академия „Д.А. Ценов“ гр Свищов през 2015 г., а от 2016 г. е магистър по индустриален мениджмънт. Интересува се от икономика, енергетика, външнополитически процеси и военно дело.

Дамян Стефанов

Дамян Стефанов

гост-автор

Дамян Стефанов е студент по международни отношения втори курс в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ Интерес му са в областта политиката, дипломацията и международните отношения

Спас Станоев

Спас Станоев

гост-автор

Завършил бакалавър Публична администрация и магистър Управление на човешки ресурси в Софийския университет “ Св. Климент Охридски“. В момента работи в “ Напоителни системи“ ЕАД към Министерство на земеделието.

Асен Генов

Асен Генов

гост-автор

Активист и блогър, ангажиран с широк кръг въпроси - граждански права и свободи в цифрова среда, религиозни права, "избирателно" законодателство, правосъдие и правова държава и др.
Виктор Димчев

Виктор Димчев

гост-автор

Възпитаник на Класическата гимназия, магистър по история от Софийския университет, журналист, фотограф, сценарист и продуцент, автор на множество документални филми и клипове, посветени на България и красивите места из страната. Владее няколко езика, има интереси в сферата на държавата и правото, активен участник в обществения живот и протестните движения в България от много години. Свири на пиано, разведен, демократ.

Богдан Ланджев

Богдан Ланджев

гост-автор

Завършил магистратура по "Право" в УНСС. Хоноруван асистент и докторант в същия университет.

Стоян Трошанов

Стоян Трошанов

гост-автор

Студент по международни отношения четвърти курс в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Интересува се от политика и международни отношения.

Николай Ценков

Николай Ценков

гост-автор

Николай Ценков е юрист и бивш председател на Съвета на директорите на Национална компания „Индустриални зони”. Има консултантски опит в сферата на инвестиции, обществени поръчки и проектно финансиране. Член е на Института за дясна политика

Пламен Петров

Пламен Петров

гост-автор

Следва Теоретична физика в Софийски университет. Интересува се от това как България и манталитетът на българите са се изменяли през различните периоди в най-новата ни история. Събира данни за "непознатата", според него, Трета българска държава и иска те да станат по-широко достъпни. Българоцентрист - смята, че в България световната политика следва да се разглежда през призмата на националния ни интерес, а не на този на големите сили. За него няма такова нещо като "малка държава".

Даниел Киряков

Даниел Киряков

гост-автор

Даниел Киряков има над 10-годишен опит в областта на корпоративните комуникации и социалната отговорност. Работил е в компаниите-собственици на ТЕЦ „Марица-изток 3“ – италианската Enel и базираната в САЩ ContourGlobal, както и в Българска минно-геоложка камара. Сред професионалните му интереси включват са взаимодействие със заинтересованите страни, устойчивото развитие и анализ на обществено-икономически процеси.

Борис Станимиров

Борис Станимиров

гост-автор

От 2000 до 2004 г. зам. председател на Европейските млади консерватори (EYC) под патронажа на Маргарет Тачър. Председател на клуб на потомците на офицерския корпус на Царство България „Един завет“ към Съюза на възпитаниците на Военното на Н.В. училище. Член на УС на Българската генеалогична федерация. бивш народен представител, зам-председател на комисията по външна политика в 43-то Народно Събрание, член на комисията за българите в чужбина.

Кирил Илиев

Кирил Илиев

гост-автор

Кирил Илиев е завършил Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ (Бившата Солунска гимназия). Магистър по история от Нов Български Университет. Изследователските му интереси са свързани с нова и най-нова история. Религия и сигурност

Иван Сотиров

Иван Сотиров

гост-автор

Инженер и политик от СДС, бивш заместник-председател на партията. Народен представител от парламентарната група на СДС в 37-то Народно събрание и от парламентарната група на ОДС в 40-то Народно събрание.

Петър Неделев

Петър Неделев

гост-автор

Студент по Компютърни науки в Англия. Редактор в екипа на страницата „Да си върнемъ стария правописъ“. Проявява интерес към областта на езикознанието и историята.

Теодора Духовникова

Теодора Духовникова

гост-автор

Теодора Духовникова завършва Класическата гимназия в София, а след това специалност актьорско майсторство за драматичен театър. Най-известните ѝ роли в театъра са в „Развратникът“, „Любовни булеварди“, „Полковникът и птиците“, „Просяшка опера“, „Ръкомахане в Спокан“, „Идеалният мъж“ , „Прoцесът срещу богомилите“ , „Лисичета“
Участва в редица филми като „Дъвка за балончета“, „Вездесъщият“, „Дървото на живота“, „Под прикритие“ както и е гласът на „Сляпата вайша“

Любомир Канов

Любомир Канов

гост-автор

Любомир Канов е български психиатър и писател. Живее и работи в Ню Йорк. Пише разкази. Негови творби са превеждани на английски, немски и чешки.

Манол Глишев

Манол Глишев

гост-автор

Манол Глишев, роден в София през 1983 г., е поет, преводач и културен журналист. Автор е на книгите "Машина от думи", "Проект за прекрасен живот" и "Извънсезонни наблюдения". Пише за уебсайта за културни новини "Площад Славейков" и поддържа блога "Луд на шарено се радва". От 2012 г. участва в протести за граждански, политически и природозащитни каузи. Смята себе си за умерен консерватор и поддържа схващането, че българската държава в сегашния си вид трябва да бъде разтурена и преоснована.

Кирил Георгиев

Кирил Георгиев

гост-автор

Кирил Георгив e на 31 г, завършил бакалавър и магистър по туризъм в Икономически университет Варна.

Работи като мениджър договаряне в туроператорска фирма с партньори от Израел, Великобртания, Швеция, Норвегия, Финландия и Румъния.

Занимава се с подбор и договаряне на хотелски продукти, както и маркетингово подпомагане в реализацията на продажбите.

Никола Нанчев

Никола Нанчев

гост-автор

Студент по право в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, интересуващ се от политическа теория, социални отношения, история, философия и бизнес.

Петър Николов

Петър Николов

гост-автор

В някои кръгове е известен и като Петър Николов-Зиков. Бакалавър по Политология, магистър по Политически мениджмънт и доктор по История. Преподавател в Нов Български Университет, Автор на книгите „Раждането на българския консерватизъм“, „Династията на Срацимировци“,„Истинската история на Видинското княжество“ и съавтор на „Политическият консерватизъм“. Заместник-министър на образованието.

Лъчезар Богданов

Лъчезар Богданов

гост-автор

Лъчезар Богданов е управляващ партньор в Industry Watch. Завършил е Университет за национално и световно стопанство.

Изпратете ни ваш материал

9 + 5 =

Patreon

Почитатели ($5 на месец)

Руслан Рушчев

 

Спонсори ($10+ на месец)

Стоян Димитров ($100)

Камаел Иванов – Блог

Server Administration:

Фейсбук:

Подкрепете ни

Бюлетин

Мисъль ТВ

Share This