Select Page

За Нас

Редакционен екип

Николай Облаков

Николай Облаков

Отговорен Редактор

Създател на дясната платформа "Мисъль".  Маркетинг мениджър във водеща българска IT компания. Интересува се и пише активно за политика, маркетинг и технологии от 10 години.

Тест

Михаил Кръстев

Михаил Кръстев

Редактор

Михаил Кръстев е журналист с над десет години стаж в български медии. Интересува се от българска и международна политика, както и от разследваща журналистика. Работи като редактор в информационния сайт Frognews.bg

Тест

Боян Златанов

Боян Златанов

Технически Редактор

Старши програмист във водеща българска софтуерна компания, завършил икономическа социология в Университет за национално и световно стопанство.

Тест

 Тематични Редактори

Никола Филипов

Никола Филипов

Редактор "Финанси и Икономика"

Завършил „Управление на Инвестиции“ в Университета в Рединг, специализира „Бизнес Анализ и Оценка“ в Лондонския Университет за Икономика и Социални Науки (LSE) и „Финанси“ в УНСС. В момента Никола заема позицията на управляващ партньор на „Innovo Investment Management“. Той е и главен икономически анализатор в ЕКИП, икономически тинк-танк.

Тест

Тончо Краевски

Тончо Краевски

Редактор "Англосфера"

Тончо Краевски е завършил Националната гимназия за древни езици и култури с профил История. В момента следва право в Софийския университет. Работил е в посолството на Великобритания.

Тест

Симеон Попов

Симеон Попов

Редактор "Балкани"

Завършил Софийския университет, специализирал в Тюбингенския университет и Американския университет в Прищина. Специалист по Балканска история и политика, председател на Младежкия консервативен клуб (2013-2015).

Тест

Теодор Димокенчев

Теодор Димокенчев

Редактор "Право"

Теодор Димокенчев е юрист и радикален капиталист. Работи в сферата на предотвратяване изпирането на пари и финансиране на тероризма.

Тест

Емил Вълков

Емил Вълков

Редактор "Култура & Наука"

Eвент мениджър в сферата на музикалната индустрия, в миналото - част от екипа създал най-големия фестивал, случил се в България. Ентусиазиран последовател на научния прогрес и защитник на плодовете на Европейската цивилизация. Политически анализатор, дългогодишен активист в дясното политическо пространство. Член на изпълнителния борд на БЛО.

Тест

Колумнисти

Всяка статия отразява единствено личното мнение на нейния автор. Няма да има и статии от „Eкип на Мисъль“ Всеки един от нас ще застане зад написаното с името си. Не очаквайте обективност, очаквайте нашата гледна точка, базирана на факти.

Владислав Апостолов

Владислав Апостолов

колумнист

Завършил е журналистика в Софийския Университет. Работил е за редица медии, включително вестник "Труд" и WebCafe

Тест

Кристиян Шкварек

Кристиян Шкварек

колумнист

Кристиян Шкварек е роден в София, израснал в полско-българско семейство. Завършва бакалавър "История" в Ковънтри, Англия, както и магистратура "Европеистика и политика" в Католическият университет в Льовен, Белгия. Прекарал стаж в посолството на Полша в София, както и стажове в постоянните представителства на България и Полша към Съвета на Европа в Брюксел, след което се завръща в България, където започва кариера в сферата на финансите и търговията.

Стефан Кичев

Стефан Кичев

колумнист

Следва в Софийски Университет, работи във сферата на образованието и участва в проекта "Моята Българска История". Автор в ЕКИП и членува в Българско Либертарианско общество. Интересите му включват история, философия, политика, икономика и култура.

Тест

Лъчезар Томов

Лъчезар Томов

колумнист

Лъчезар П. Томов, доктор, главен асистент в НБУ-София (департамент Информатика), работи в софтуерната индустрия от 2008-а г., участвува в проекти на ЦАУР (център за анализ и управление на рисковете) като математик и програмист

Даниел Стоилов

Даниел Стоилов

колумнист

Следва право в Софийски университет.Интересува се от история,политика и международни отношения.

Георги Заяков

Георги Заяков

колумнист

Завършил е бакалавър по бизнес администрация в Хумболтовия университет в Берлин, в момента следва магистратура. Интересите му са в сферата на маркетинга, мениджмънта и енергетиката. Има 3-годишен опит в областта на дигиталния маркетинг. Член на БЛО.

Тест

Тома Петров

Тома Петров

колумнист

Тома Петров е завършил журналистика в Университета за национално и световно стопанство. Интересите му са в областта на политическата теория, икономиката и междурелигиозния диалог. 

Тест

Славчо Маринов

Славчо Маринов

колумнист

Славчо Маринов е бакалавър по финансова икономика от университета Есекс във Великобритания. В момента следва магистратура по Банков мениджмънт в Нов български университет. Бивш кадър в финансовите медии, Славчо има широк опит в отразяването и коментирането на икономическите новини на деня. Има подчертан интерес към макроикономиката, икономическата ефективност, оптимизирането на производствения процес и теорията на игрите. Той е сред победителите в конкурсите за икономическо есе на редица организации, сред които Българската макроикономическа асоциация, Българското либертарианско общество и фондация “Атанас Буров”.

Гост Автори:

Никола Генов

Никола Генов

гост-автор

Никола Генов е възпитаник на Софийска Математическа гимназия "Паисий Хилендарски", бакалавър по "Икономика и политология" от Университета в Есекс, Великобритания, както и магистър по "Европейски науки" от Католическия университет в Льовен, Белгия. Стажувал е в Европейския парламент, в момента- бизнес консултант във водеща компания и член на УС на Тръст "Синя България".

Никола Бушняков

Никола Бушняков

гост-автор

Завършил мрежови технологии във Флорида. Работи в DXC Technology. Живее в Русе, женен с две деца Член на Демократи за силна България.

Венци Мицофф

Венци Мицофф

гост-автор

Завършил Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” със специалност „Композиция“ и „Музикална педагогика“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“.
Той е композитор, писател , телевизионен сценарист. От месец октомври 2015 година е Общински съветник в Столичен общински съвет , заместник – председател на комисията по етика, граждански права, молби и жалби.

Димитър Стоянов

Димитър Стоянов

гост-автор

Завършил право в Бургаския Свободен Университет. Юрист и бивш експерт в Министерство на Здравеопазването. Понастоящем консултант към политическия кабинет на заместник министър-председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи на Република България

Теодор Караколев

Теодор Караколев

гост-автор

Журналист на свободна практика и изследовател на историята на българската архитектура. Пише и участва в печатни и радио медии на теми, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството. Един от организаторите на изследователската група „Български архитектурен модернизъм“, която проучва и популяризира архитектурата в България между двете световни войни.

Тест

Георги Драганов

Георги Драганов

гост-автор

Завършил  Националната гимназия за древни езици и култура „Константин Кирил Философ“ и Международни отношения в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил като учител и журналист, в момента работи в съвсем друга сфера. Политически се определя като либертарианец. Никога не е членувал в партии, но се интересува активно от гражданското общество.

Тест

Ивайло Пенчев

Ивайло Пенчев

гост-автор

Български предприемач, съосновател и изпълнителен директор на Walltopia, най-голямата компания за изкуствени катерачни стени в света.  Walltopia е водещ световен лидер в изработката на изкуствени катерачни стени и оперира на пазарите в над 50 страни по света, като в повечето от тях са не просто лидер, а владеят повече от 50% пазарен дял, като същевременно продават и най-скъп продукт. Член на БЛО.

Антони Тренчев

Антони Тренчев

гост-автор

Завършва бакалавърската си степен по английско и немско право в „Кингс колидж“ в Лондон, а от 2010 г. е магистър по немско и европейско право от университета „Хумболдт“ в Берлин. Антони е народен представител в предишното народно събрание в парламентарната група на Реформаторски блок. Антони е народен представител в 43-то Народно събрание в парламентарната група на Реформаторски блок.

Сергей Петров

Сергей Петров

гост-автор

Сергей Петров завършва специалност политология във „Великотърновски университет Св.Св. Кирил и Методий“. След това изучава „Международна политика и сигурност“ във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”. Активно работи с няколко неправителствени организации и участва в редица граждански инициативи. Към настоящия момент работи като експерт младежки политики и партньорства. Притежава значителен професионален опит в сферата на политическото консултиране. Често е търсен за коментари по актуални въпроси, свързани с актуални политически събития и теми касаещи сигурността.

Тест

Калин Манолов

Калин Манолов

гост-автор

Магистър по журналистика и масови комуникации от СУ ”Св. Климент Охридски” с над двадесет и петгодишен опит като репортер, водещ и анализатор в Радио „Свободна Европа”, Българското национално радио, Дарик радио, Телевизия „Европа” и печатни медии. Автор и водещ на предаването „Видимо и невидимо” по тв България он еър. Председател на Управителния съвет на Института за свободен капитализъм „Атлас”.

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки

гост-автор

Магистър по право на Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Член на ВМРО от 1994 г., към момента заместник-председател на ПП "ВМРО-Българско национално движение". В периода 2009-2014 е два мандата общински съветник в Софийски Общински Съвет. На 25 май 2014г. избран за член на Европейския парламент от Р България от квотата на ВМРО.

Любомир Милчев

Любомир Милчев

гост-автор

Любомир Милчев - Денди е български писател, водещ и участник в телевизионни предвания. Завършил е специалностите Българска филология и Културология в СУ ”Свети Климент Охридски” през 1988 г. По време на доктората си специализира в университетите на град Хайделберг и град Бохум, Германия. Превежда “Кант и проблемът на метафизиката” на Мартин Хайдегер. В последните две години на доктората си е главен редактор на културно - информационния справочник за София “Градът”. Автор на редица книги, сред които "Проглеждането на гледката", "Далматинецът Марципан", "Комедиантите","Светлописи" и "София Енигма - Стигма".

Георги Харизанов

Георги Харизанов

гост-автор

Завършил е Датския колеж, съосновател и изпълнителен директор на Институт за Дясна Политика.  Автор е на десетки публикации във водещите издания за политика в България. Издател на научното списание “Conservative Quarterly”. Издател на сайта за новини и анализи от света на рекламата “Best Brands News”. Управлява заедно със съпругата си Best Brands и Citron Bulgaria.

Тест

Иван Цолов

Иван Цолов

гост-автор

Образование: Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия в гр. София, магистърска степен със специалност "Транспортно строителство". По настоящем живее в Полша.

Юсеф Дакак

Юсеф Дакак

гост-автор

Юсеф Дакак, роден в София, бакалавър по международни икономически отношения и магистър по управление на международни проетки. Член на почетния борд на МКК и бивш зам. председател на БГ патриот. Занимава се с частен бизнес

Мартин Табаков

Мартин Табаков

гост-автор

Мартин Табаков е член на Института за дясна политика. Съветник към Политическия кабинет на министъра на външните работи Даниел Митов.

Тест

София Роглева

София Роглева

гост-автор

София Роглева е завършила Първа английска езикова гимназия, ще следва право и икономика в университета в Бон. Превежда за ЕКИП и е член на БЛО. 

Иван Стамболов

Иван Стамболов

гост-автор

До 1994 е сценарист и продуцент в Националната телевизия, Националното радио и Дарик Радио. През 1994 основава собствена компания, която успешно управлява и до днес. През последните години поддържа собствени публицистични рубрики в печатни и интернет издания. Автор е на един от най-популярните български блогове Sulla.bg, носител на големите награди на Българската WEBасоциация и Фондация „БГ Сайт”.

Христо Иванов

Христо Иванов

гост-автор

Студент в катедра „Политология” на УНСС. Основател и организатор на Клуб Дебати УНСС „Стефан Стамболов”. Член на младежката организация на ВМРО в София и на младежки клуб „Даме Груев” към Македонски научен институт.

Тест

Калоян Стайков

Калоян Стайков

гост-автор

Калоян Стайков е икономист в Института за пазарна икономика. Работил е като икономист в Центъра за икономическо развитие.
Автор е на редица публикации и анализи в тази посока, сред които: „Интегриране на производителите на електроенергия с дългосрочни договори на пазара” и „Регулаторна политика в сектор „Електроенергетика” през 2013 – противоречаща на нормативната уредба и на здравия разум”.
Част от авторския колектив, подготвил книгата „Анатомия на кризата”, „Плосък данък в България: предистория, въвеждане и резултати”. През последните години участва в изготвянето и представянето на ежегодния „Алтернативен държавен бюджет” на ИПИ.
Магистър по Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги и притежава бакалавърска степен по международна икономика и бизнес със специализация финанси от Амстердамския университет, Холандия. Член е на Българската макроикономическа асоциация.

Дахер Дахер

Дахер Дахер

гост-автор

Дахер Фарид Дахер, обикновен човек с двойно гражданство. Завършил бакалавър в ТУ София и магистър в МГУ София, три години е в БАН.

Кристиан Анадолиев

Кристиан Анадолиев

гост-автор

Завършил бакалавър Международно и европейско право в Сорбоната (Франция), в момента следва магистратура Международно търговско право. Отвъд юридическите науки и търговията, проявява дълбок интерес и към политика и философия.

Мирослав Ризински

Мирослав Ризински

гост-автор

Заместник-председател на Български културен клуб - Скопие. Главен редактор на Татковина (tatkovina.info).

Димитър Папукчиев

Димитър Папукчиев

гост-автор

Има две висши образования - „Финанси“ и“ Управление на европейски проекти“ . Също така има дългогодишен стаж в частния и публичния сектор като от 2008. до 2010 е работил като разследващ банкови измами в „ОББ“ АД, от 2010 до 2014г. е работил като мениджър бизнес клиенти в „Уникредит Булбанк“ АД, а от 2015г. до сега работи за публичния сектор като експерт международни отношения . През 2015г. спечелва първо място на международния конкурс “China Unlimited”, където се състезават над 1000 участника от цяла Европа.

Тест

Станислав Станев

Станислав Станев

гост-автор

Завършил юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ през 2004 година. Вписан в адвокатска колегия Пловдив от октомври 2005 година. Член на екипа и съдружник в „Митов Консулт“. Редовен докторант към катедрата по Международно право при Юридическия факултет на Пловдивския университет 

Мария Симеонова

Мария Симеонова

гост-автор

Бакалавър Международни отношения, Софийски Университет „Св. Кл. Охридски“ и Магистър Европейски науки, Католически Университет Льовен, Белгия. Стажант в Европейската комисия, ГД Международно сътрудничество и развитие (DG DEVCO) и Бакалавър История, СУ (към момента).Автор в списание „Международник“, издавано от Студентски дипломатически клуб към Софийски Университет „Св. Кл. Охридски“.

Аркади Шарков

Аркади Шарков

гост-автор

Завършил е двойна магистратура по Обществени политики в университета в Маастрихт и университета на ООН. Работил е в сферата на проектите с европейско финансиране. Към момента е зам. председател на БЛО и консултант в ЕКИП. Интересите му са в икономика на здравеопазването, данъчни политики и бюджетен процес.

Тест

Боян Рашев

Боян Рашев

гост-автор

Следвал Геология в Софийския университет. Завършил бакалавърска и магистърска степен по Управление на околната среда и ресурсите в Бранденбургския технически университет (вкл. по един семестър в Университета за природни науки и науки за живота във Виена и Централния университет на Венецуела в Каракас).
Васил Мирчев

Васил Мирчев

гост-автор

Васил Мирчев е завършил Драматургия в НАТФИЗ. Работи в сферата на онлайн маркетинга. Автор на статии за култура и изкуства в Под Моста.

Владимир Владимиров

Владимир Владимиров

гост-автор

Експерт в областта на европейското финансиране и развитие на проекти за земеделие и хранително-вкусова промишленост. Понастоящем управител на собствено земеделско стопанство.

Тихомир Ценов

Тихомир Ценов

гост-автор

Завършва Националната гимназия за древни езици и култури и специалност ‘’История’’ в Софийски университет "Св. Климент Охридски". В момента следва право в Югозападен университет ‘’Неофит Рилски’’.

Любомир Талев

Любомир Талев

гост-автор

Любомир Талев е възпитаник на Националната Гимназия за Древни Езици и Култури, профил история. Магистър по право на Софийски Университет и по конкурентно право на City University London. Има специализация по право на САЩ в George Washington University. Докторант в катедра Конституционно право на СУ. 

Николай Козарски

Николай Козарски

гост-автор

Николай Козарски е завършил право в Софийски Университет "Св. Климент Охридски". В момента се занимава с B2B търговия в българска компания.

Емил Георгиев

Емил Георгиев

гост-автор

Емил А. Георгиев е адвокат и университетски преподавател по интелектуална собственост. Активист за гражданска, обществена и политическа промяна чрез истинска, дълбочинна и обхватна реформа в правосъдието. Застъпник е за цифрови права, свободен интернет и софтуер с отворен код. Един от основателите и първи председател на управителния съвет на либералната партия ДЕОС – от май 2014 до януари 2017 г. Член е също на Инициатива „Правосъдие за всеки“, на Инициативния комитет за адвокатска реформа „ИКАР“, както и на сдружение „Либерални идеи за България и Европа“. В изборите за 44-то Народно събрание беше кандидат за народен представител от коалиция „Да, България“ в 24 МИР- София. Баща на една дъщеря.

Даниел Шекерлетов

Даниел Шекерлетов

гост-автор

Завършил политология в СУ "Климент Охридски" и магистратура по антропогеография в Тюбингенския университет. Работи в сферата на транспортната политика.

Турхан Апдула

Турхан Апдула

гост-автор

Турхан Апдула е завършил право в УНСС и икономика в Софийски Университет „Климент Охридски“. Докторант в СУ по политикономика. Работи като одитор.

Петър Порумбачанов

Петър Порумбачанов

гост-автор

Петър Порумбачанов е председател на Асоциация за домашно образование от самото ѝ учредяване през 2010 година. От 2005 година, той, заедно с екип от съмишленици, работи за плурализъм и свобода в образованието. Петър е баща на 4 деца, които заедно със съпругата си обучава в дома.

Христослав Ангелов

Христослав Ангелов

гост-автор

Политически имигрант от 1989 година. Живее в САЩ от 1991 година.
Работи като икономист в Администрацията по Социално Осигуряване на САЩ и като преподавател на хонорар по икономика във Вашингтонския Адвентистки Университет. Бивш служител на Борда на Губернаторите на Федералния Резерв, финансвата агенция Фреди Мак и Министерството на Труда на САЩ. Експерт е в областта на сравнителните икономически системи и ислямското банкиране.

Панайот Зотев

Панайот Зотев

гост-автор

Завършил бакалавър по „Физика“ във Вирджиния, САЩ и магистратура „Приложна и Инженерна Физика“ в Мюнхен. В момента следва докторантура в Шефилд, Великобритания.

Димитър Вучев

Димитър Вучев

гост-автор

Димитър Вучев е завършил политическа икономика в Университета за национално и световно стопанство и магистратура по финанси във Висшето училище по застраховане и финанси. Главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria.

Адриан Николов

Адриан Николов

гост-автор

Адриан Николов е икономически анализатор в Института за пазарна икономика (ИПИ). Преди това е бил международен репортер в dnevnik.bg, анализатор за Експертния клуб за икономика и политика (ЕКИП), член на първите два изпълнителни борда на Българското либертарианско общество (БЛО), както и преводач на свободна практика. Завършил е магистратура по сравнителна политология в университета в Тарту, Естония

Калоян Правов

Калоян Правов

гост-автор

Завършил политически науки в Нов Български Университет, работи в сферата на предотвратяване изпирането на пари и финансиране на тероризма. Член на изпълнителния борд на БЛО и политически анализатор в ЕКИП.

Тест

Тодор Грозданов

Тодор Грозданов

гост-автор

Тодор Грозданов, юрист, Завършил Право с СУ „Св.Климент Охридски”. От 14г. е адвокат, практикуващ в сферата на гражданското и търговското право. Член на Националния съвет на СДС.”

Йонислав Дочев

Йонислав Дочев

гост-автор

Йонислав Дочев е завършил бакалавър по история в Софийски университет “Св. Климент Охридски“. В момента следва магистратура там. Интересите му включват история, политика, икономика, образование и демографско развитие.

Димитър Петров

Димитър Петров

гост-автор

Димитър Петров е магистър по Социология от СУ „Св. Климент Охридски“ и Магистър по Tourism Destination Management от NHTV Breda University of Apllied Sciences, Холандия. Член на Контролния съвет на Младежки консервативен клуб. Секретар е на „Един завет“ – клуб на потомците на офицерския корпус на Царство България.

Димитър Ганев

Димитър Ганев

гост-автор

Димитър Ганев е роден във Варна през 1986 г. Завършва френската езикова гимназия в родния си град. Продължава обучението си като бакалавър и магистър със специалност „Политология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Доктор е по политология. Темата на дисертацията му е: „Политически и институционални фактори при изготвянето и приемането на българската конституция от 1991 г.“ Съосновател е на изследователски център „Тренд“.

Васил Манев

Васил Манев

гост-автор

Васил Манев е студент по приложна информатика. Работи в EUScoop – медия за български нови на английски език. Интересът му към политиката се поражда от интереса му към психологията зад езика на тялото и човешките взаимоотношения.

Иво Беров

Иво Беров

гост-автор

Завършва френска филология. Работи като каменоделец, пощальон, разносвач на мляко през нощта. От 1991 до 1994 г. работи в предаването на БНТ „Панорама“, а след уволнението си оттам – във в. „Демокрация“. По това време сатиричният му коментар „Хей, Лице“ изобличава уродливостта на набиращия скорост жълт поръчков печат и вдъхновява една герация млади журналисти. Главен редактор на вестник „Седем“ в последните години на изданието. Автор на „Блогът на ivoberov“, сайта „Интересни времена“ и две книги.

Иван Глушков

Иван Глушков

гост-автор

Иван Глушков е бакалавър по специалност „Международни отношения“ в Софийския университет. Следва магистратура „Глобални учения“в Гьотеборгския университет с акцент върху развитието на глобалната икономика, предизвикателствата на миграцията и социално-икономическите й измерения, изследвайки десни перспективи за разрешаването на обществено значими проблеми. Специализира колониална история в Швеция, критикувайки мрачния й прочит в академичните среди. Работил е в сферата на неправителствените организации, както и като медиен анализатор на фармацевтични компании.

Неда Узунколева

Неда Узунколева

гост-автор

Неда Узунколева учи журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Завършила е английска гимназия и винаги е имала силен интерес към киното и литературата. Поддържа собствен сайт на културна тематика: nuzunkoleva.com

Георги Вулджев

Георги Вулджев

гост-автор

Член на борда на БЛО и икономист и редактор в ЕКИП. Неговите статии по икономически и политически теми са били публикувани както от български, така и международни издания като Mises Institute, Foundation for Economic Education и European Students for Liberty.
Работил е като икономист в Института за пазарна икономика и понастоящем работи и като икономически анализатор в CEEMarketWatch и седмичен колумнист по инвестиционни теми към блога на Tavex.

Тест

Проф. дсн. Георги Димитров

Проф. дсн. Георги Димитров

гост-автор

Проф. Георги Димитров е социолог, един от основателите на катедра „Европеистика“ в СУ, на катедра „Социология“ в Югозападния университет, съосновател и председател на Асоциация за социални изследвания и приложни изследователски практики (1994-2000)

Любослава Русева

Любослава Русева

гост-автор

Любослава Русева е политически анализатор и публицист. През годините е работила във в. „Новинар“, в. „Дневник“ като колумнист и политически наблюдател, зам.- главен редактор на сп. „Тема“, коментатор във в. „Гласове“. Понастоящем е анализатор в сайта „Редута“ и главен редактор на издателство „Прозорец“.

Кирил Чуканов

Кирил Чуканов

гост-автор

Роден през 1984 г. Възпитаник на НГДЕК „Константин-Кирил Философ“.. Следвал история и политология в Софийския и Лайпцигския университети. Специализирал в Хумболтовия университет. Специалист по германо-български отношения. Съпредседател на Движение Обществен натиск и член на Атлантическия съвет на България.

Йоан Запрянов

Йоан Запрянов

гост-автор

Йоан Запрянов е журналист, работещ във в. „Капитал“. Преди това е работил и за списание Forbes България. Завършил е Класическата гимназия в София и следва „Журналистика“ в Софийския университет.

Борислав Боев

Борислав Боев

гост-автор

Завършва бакалавърската си степен по икономика на индустрията в Стопанска академия „Д.А. Ценов“ гр Свищов през 2015 г., а от 2016 г. е магистър по индустриален мениджмънт. Интересува се от икономика, енергетика, външнополитически процеси и военно дело.

Дамян Стефанов

Дамян Стефанов

гост-автор

Дамян Стефанов е студент по международни отношения втори курс в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ Интерес му са в областта политиката, дипломацията и международните отношения

Спас Станоев

Спас Станоев

гост-автор

Завършил бакалавър Публична администрация и магистър Управление на човешки ресурси в Софийския университет “ Св. Климент Охридски“. В момента работи в “ Напоителни системи“ ЕАД към Министерство на земеделието.

Асен Генов

Асен Генов

гост-автор

Активист и блогър, ангажиран с широк кръг въпроси - граждански права и свободи в цифрова среда, религиозни права, "избирателно" законодателство, правосъдие и правова държава и др.
Виктор Димчев

Виктор Димчев

гост-автор

Възпитаник на Класическата гимназия, магистър по история от Софийския университет, журналист, фотограф, сценарист и продуцент, автор на множество документални филми и клипове, посветени на България и красивите места из страната. Владее няколко езика, има интереси в сферата на държавата и правото, активен участник в обществения живот и протестните движения в България от много години. Свири на пиано, разведен, демократ.

Богдан Ланджев

Богдан Ланджев

гост-автор

Завършил магистратура по "Право" в УНСС. Хоноруван асистент и докторант в същия университет.

Стоян Трошанов

Стоян Трошанов

гост-автор

Студент по международни отношения четвърти курс в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Интересува се от политика и международни отношения.

Николай Ценков

Николай Ценков

гост-автор

Николай Ценков е юрист и бивш председател на Съвета на директорите на Национална компания „Индустриални зони”. Има консултантски опит в сферата на инвестиции, обществени поръчки и проектно финансиране. Член е на Института за дясна политика

Пламен Петров

Пламен Петров

гост-автор

Следва Теоретична физика в Софийски университет. Интересува се от това как България и манталитетът на българите са се изменяли през различните периоди в най-новата ни история. Събира данни за "непознатата", според него, Трета българска държава и иска те да станат по-широко достъпни. Българоцентрист - смята, че в България световната политика следва да се разглежда през призмата на националния ни интерес, а не на този на големите сили. За него няма такова нещо като "малка държава".

Изпратете ни ваш материал

5 + 13 =

Patreon

Почитатели ($5 на месец)

Руслан Рушчев

 

Спонсори ($10+ на месец)

Стоян Димитров ($100)

Камаел Иванов – Блог

Server Administration:

Фейсбук:

Подкрепете ни

Бюлетин

Мисъль ТВ

Share This