Редакционен екип

Николай Облаков

Николай Облаков

Отговорен Редактор

Създател на дясната платформа „Мисъль“.  Маркетинг мениджър във водеща българска IT компания. Интересува се и пише активно за политика, маркетинг и технологии от 10 години.

Михаил Кръстев

Михаил Кръстев

Редактор

Михаил Кръстев е журналист с над десет години стаж в български медии. Интересува се от българска и международна политика, както и от разследваща журналистика. Работи като редактор в информационния сайт Frognews.bg

Боян Златанов

Боян Златанов

Технически Редактор

Старши програмист във водеща българска софтуерна компания, завършил икономическа социология в Университет за национално и световно стопанство.

 Тематични Редактори

Никола Филипов

Никола Филипов

Редактор "Финанси и Икономика"

Завършил „Управление на Инвестиции“ в Университета в Рединг, специализира „Бизнес Анализ и Оценка“ в Лондонския Университет за Икономика и Социални Науки (LSE) и „Финанси“ в УНСС. В момента Никола заема позицията на управляващ партньор на „Innovo Investment Management“. Той е и главен икономически анализатор в ЕКИП, икономически тинк-танк.

Тончо Краевски

Тончо Краевски

Редактор "Англосфера"

Тончо Краевски е завършил Националната гимназия за древни езици и култури с профил История. В момента следва право в Софийския университет. Работил е в посолството на Великобритания.

Симеон Попов

Симеон Попов

Редактор "Балкани"

Завършил Софийския университет, специализирал в Тюбингенския университет и Американския университет в Прищина. Специалист по Балканска история и политика, председател на Младежкия консервативен клуб (2013-2015).

Теодор Димокенчев

Теодор Димокенчев

Редактор "Право"

Теодор Димокенчев е юрист и радикален капиталист. Работи в сферата на предотвратяване изпирането на пари и финансиране на тероризма.

Аркади Шарков

Аркади Шарков

Редактор "Здраве"

Завършил е двойна магистратура по Обществени политики в университета в Маастрихт и университета на ООН. Работил е в сферата на проектите с европейско финансиране. Към момента е зам. председател на БЛО и консултант в ЕКИП. Интересите му са в икономика на здравеопазването, данъчни политики и бюджетен процес.

Емил Вълков

Емил Вълков

Редактор "Наука"

Eвент мениджър в сферата на музикалната индустрия, в миналото – част от екипа създал най-големия фестивал, случил се в България. Ентусиазиран последовател на научния прогрес и защитник на плодовете на Европейската цивилизация. Политически анализатор, дългогодишен активист в дясното политическо пространство. Член на изпълнителния борд на БЛО.

Нашите постоянни автори:

Всяка статия отразява единствено личното мнение на нейния автор. Няма да има и статии от „Eкип на Мисъль“ Всеки един от нас ще застане зад написаното с името си. Не очаквайте обективност, очаквайте нашата гледна точка, базирана на факти.

Владислав Апостолов

Владислав Апостолов

автор

Завършил е журналистика в Софийския Университет. Работил е за редица медии, включително вестник „Труд“ и WebCafe

Георги Харизанов

Георги Харизанов

автор

Завършил е Датския колеж, съосновател и изпълнителен директор на Институт за Дясна Политика.  Автор е на десетки публикации във водещите издания за политика в България. Издател на научното списание “Conservative Quarterly”. Издател на сайта за новини и анализи от света на рекламата “Best Brands News”. Управлява заедно със съпругата си Best Brands и Citron Bulgaria.

Стефан Кичев

Стефан Кичев

автор

Следва в Софийски Университет, работи във сферата на образованието и участва в проекта „Моята Българска История“. Автор в ЕКИП и членува в Българско Либертарианско общество. Интересите му включват история, философия, политика, икономика и култура.

Калоян Правов

Калоян Правов

автор

Завършил политически науки в Нов Български Университет, работи в сферата на предотвратяване изпирането на пари и финансиране на тероризма. Член на изпълнителния борд на БЛО и политически анализатор в ЕКИП.

Георги Вулджев

Георги Вулджев

автор

Член на борда на БЛО и икономист и редактор в ЕКИП. Неговите статии по икономически и политически теми са били публикувани както от български, така и международни издания като Mises Institute, Foundation for Economic Education и European Students for Liberty.
Работил е като икономист в Института за пазарна икономика и понастоящем работи и като икономически анализатор в CEEMarketWatch и седмичен колумнист по инвестиционни теми към блога на Tavex.

Георги Заяков

Георги Заяков

автор

Завършил е бакалавър по бизнес администрация в Хумболтовия университет в Берлин, в момента следва магистратура. Интересите му са в сферата на маркетинга, мениджмънта и енергетиката. Има 3-годишен опит в областта на дигиталния маркетинг. Член на БЛО.

Гост Автори:

Венци Мицофф

Венци Мицофф

гост-автор

Завършил Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” със специалност „Композиция“ и „Музикална педагогика“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“.
Той е композитор, писател , телевизионен сценарист. От месец октомври 2015 година е Общински съветник в Столичен общински съвет , заместник – председател на комисията по етика, граждански права, молби и жалби.

Любомир Талев

Любомир Талев

гост-автор

Любомир Талев е възпитаник на Националната Гимназия за Древни Езици и Култури, профил история. Магистър по право на Софийски Университет и по конкурентно право на City University London. Има специализация по право на САЩ в George Washington University. Докторант в катедра Конституционно право на СУ. 

Турхан Апдула

Турхан Апдула

гост-автор

Турхан Апдула е завършил право в УНСС и икономика в Софийски Университет „Климент Охридски“. Докторант в СУ по политикономика. Работи като одитор.

Димитър Стоянов

Димитър Стоянов

гост-автор

Завършил право в Бургаския Свободен Университет. Юрист и бивш експерт в Министерство на Здравеопазването. Понастоящем консултант към политическия кабинет на заместник министър-председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи на Република България

Теодор Караколев

Теодор Караколев

гост-автор

Журналист на свободна практика и изследовател на историята на българската архитектура. Пише и участва в печатни и радио медии на теми, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството. Един от организаторите на изследователската група „Български архитектурен модернизъм“, която проучва и популяризира архитектурата в България между двете световни войни.

Георги Драганов

Георги Драганов

гост-автор

Завършил  Националната гимназия за древни езици и култура „Константин Кирил Философ“ и Международни отношения в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил като учител и журналист, в момента работи в съвсем друга сфера. Политически се определя като либертарианец. Никога не е членувал в партии, но се интересува активно от гражданското общество.

Ивайло Пенчев

Ивайло Пенчев

гост-автор

Български предприемач, съосновател и изпълнителен директор на Walltopia, най-голямата компания за изкуствени катерачни стени в света.  Walltopia е водещ световен лидер в изработката на изкуствени катерачни стени и оперира на пазарите в над 50 страни по света, като в повечето от тях са не просто лидер, а владеят повече от 50% пазарен дял, като същевременно продават и най-скъп продукт. Член на БЛО.

Антони Тренчев

Антони Тренчев

гост-автор

Завършва бакалавърската си степен по английско и немско право в „Кингс колидж“ в Лондон, а от 2010 г. е магистър по немско и европейско право от университета „Хумболдт“ в Берлин. Антони е народен представител в предишното народно събрание в парламентарната група на Реформаторски блок. Антони е народен представител в 43-то Народно събрание в парламентарната група на Реформаторски блок.

Сергей Петров

Сергей Петров

гост-автор

Сергей Петров завършва специалност политология във „Великотърновски университет Св.Св. Кирил и Методий“. След това изучава „Международна политика и сигурност“ във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”. Активно работи с няколко неправителствени организации и участва в редица граждански инициативи. Към настоящия момент работи като експерт младежки политики и партньорства. Притежава значителен професионален опит в сферата на политическото консултиране. Често е търсен за коментари по актуални въпроси, свързани с актуални политически събития и теми касаещи сигурността.

Калин Манолов

Калин Манолов

гост-автор

Магистър по журналистика и масови комуникации от СУ ”Св. Климент Охридски” с над двадесет и петгодишен опит като репортер, водещ и анализатор в Радио „Свободна Европа”, Българското национално радио, Дарик радио, Телевизия „Европа” и печатни медии. Автор и водещ на предаването „Видимо и невидимо” по тв България он еър. Председател на Управителния съвет на Института за свободен капитализъм „Атлас”.

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки

гост-автор

Магистър по право на Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Член на ВМРО от 1994 г., към момента заместник-председател на ПП "ВМРО-Българско национално движение". В периода 2009-2014 е два мандата общински съветник в Софийски Общински Съвет. На 25 май 2014г. избран за член на Европейския парламент от Р България от квотата на ВМРО.

Любомир Милчев

Любомир Милчев

Любомир Милчев - Денди е български писател, водещ и участник в телевизионни предвания. Завършил е специалностите Българска филология и Културология в СУ ”Свети Климент Охридски” през 1988 г. По време на доктората си специализира в университетите на град Хайделберг и град Бохум, Германия. Превежда “Кант и проблемът на метафизиката” на Мартин Хайдегер. В последните две години на доктората си е главен редактор на културно - информационния справочник за София “Градът”. Автор на редица книги, сред които "Проглеждането на гледката", "Далматинецът Марципан", "Комедиантите","Светлописи" и "София Енигма - Стигма".

Никола Бушняков

Никола Бушняков

гост-автор

Завършил мрежови технологии във Флорида. Работи в DXC Technology. Живее в Русе.

Иван Цолов

Иван Цолов

гост-автор

Образование: Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия в гр. София, магистърска степен със специалност "Транспортно строителство". По настоящем живее в Полша.

Юсеф Дакак

Юсеф Дакак

превел от английски

Юсеф Дакак, роден в София, бакалавър по международни икономически отношения и магистър по управление на международни проетки. Член на почетния борд на МКК и бивш зам. председател на БГ патриот. Занимава се с частен бизнес

Мартин Табаков

Мартин Табаков

гост-автор

Мартин Табаков е член на Института за дясна политика. Съветник към Политическия кабинет на министъра на външните работи Даниел Митов.

Тома Петров

Тома Петров

гост-автор

Тома Петров е завършил журналистика в Университета за национално и световно стопанство. Интересите му са в областта на политическата теория, икономиката и междурелигиозния диалог. 

Иван Стамболов

Иван Стамболов

гост-автор

До 1994 е сценарист и продуцент в Националната телевизия, Националното радио и Дарик Радио. През 1994 основава собствена компания, която успешно управлява и до днес. През последните години поддържа собствени публицистични рубрики в печатни и интернет издания. Автор е на един от най-популярните български блогове Sulla.bg, носител на големите награди на Българската WEBасоциация и Фондация „БГ Сайт”.

Христо Иванов

Христо Иванов

гост-автор

Студент в катедра „Политология” на УНСС. Основател и организатор на Клуб Дебати УНСС „Стефан Стамболов”. Член на младежката организация на ВМРО в София и на младежки клуб „Даме Груев” към Македонски научен институт.

Божидар Божанов

Божидар Божанов

гост-автор

Софтуерен инженер, работил за компании като Ericsson, TomTom, Trinity Mirror, и Easy Group. Бивш съветник за електронно управление на вицепремиера Румяна Бъчварова. Блогър.

Дахер Дахер

Дахер Дахер

гост-автор

Дахер Фарид Дахер, обикновен човек с двойно гражданство. Завършил бакалавър в ТУ София и магистър в МГУ София, три години е в БАН.

Кристиан Анадолиев

Кристиан Анадолиев

гост-автор

Завършил бакалавър Международно и европейско право в Сорбоната (Франция), в момента следва магистратура Международно търговско право. Отвъд юридическите науки и търговията, проявява дълбок интерес и към политика и философия.

Мирослав Ризински

Мирослав Ризински

гост-автор

Заместник-председател на Български културен клуб - Скопие. Главен редактор на Татковина (tatkovina.info).

Димитър Папукчиев

Димитър Папукчиев

гост-автор

Има две висши образования - „Финанси“ и“ Управление на европейски проекти“ . Също така има дългогодишен стаж в частния и публичния сектор като от 2008. до 2010 е работил като разследващ банкови измами в „ОББ“ АД, от 2010 до 2014г. е работил като мениджър бизнес клиенти в „Уникредит Булбанк“ АД, а от 2015г. до сега работи за публичния сектор като експерт международни отношения . През 2015г. спечелва първо място на международния конкурс “China Unlimited”, където се състезават над 1000 участника от цяла Европа.

Станислав Станев

Станислав Станев

гост-автор

Завършил юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ през 2004 година. Вписан в адвокатска колегия Пловдив от октомври 2005 година. Член на екипа и съдружник в „Митов Консулт“. Редовен докторант към катедрата по Международно право при Юридическия факултет на Пловдивския университет 

Мария Симеонова

Мария Симеонова

гост-автор

Бакалавър Международни отношения, Софийски Университет „Св. Кл. Охридски“ и Магистър Европейски науки, Католически Университет Льовен, Белгия. Стажант в Европейската комисия, ГД Международно сътрудничество и развитие (DG DEVCO) и Бакалавър История, СУ (към момента).Автор в списание „Международник“, издавано от Студентски дипломатически клуб към Софийски Университет „Св. Кл. Охридски“.

Изпратете ни ваш материал

6 + 7 =