Скандалът между Македония и Сърбия: Основателен или нарочен от Белград?

[et_pb_section bb_built=“1″ admin_label=“section“][et_pb_row admin_label=“row“][et_pb_column type=“4_4″][et_pb_video admin_label=“Video“ _builder_version=“3.0.51″ src=“https://misal.bg/wp-content/uploads/2017/08/bgonairbg-1.mp4″ image_src=“https://misal.bg/wp-content/uploads/2017/08/Untitled-25.png“ /][et_pb_text admin_label=“Text“ _builder_version=“3.0.51″ background_layout=“light“ text_orientation=“left“ border_style=“solid“]

Последните данни сочат, че сръбското посолство в Скопие все още е празно, след като между двете страни избухна разузнавателен скандал. Сръбският президент Александър Вучич обяви, че Белград е доказал разузнавателни действия срещу сръбски институции.

„Под въпрос е дали има такова нещо, по-скоро самото оттегляне е един такъв театър, в който има поражение на политиката на Белград то Македония“, коментира в „Денят ON AIR“ политическият анализатор Мирослав Ризински.

Според него скандалът има политически деменции и не е изключено в него да са замесени хора от актуалната опозиция в Македония. От друга страна Сърбия не може да подмине с безразличие сближаването на Скопие с ЕС и НАТО, предположи още Ризински.

„Мисля, че в последните 30 години Сърбия с нищо не се е отказала от политиката на Слободан Милошевич. Може би не е толкова открита, може би показва едно отношение на сътрудничество с Брюксел и Вашингтон, обаче от действията, които виждаме, аз не мисля че македонското правителство е давало някакви инициативи в тази посока да разузнава сръбското посолство“, коментира още събеседникът в студиото на Bulgaria ON AIR.

[/et_pb_text][et_pb_button admin_label=“Button“ _builder_version=“3.0.51″ button_text=“Оригинална публикация в Bulgaria On Air“ button_url=“http://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2017-08-22/skandalat-mezhdu-makedoniya-i-sarbiya-osnovatelen-ili-narochen-ot-belgrad“ url_new_window=“on“ button_alignment=“center“ background_layout=“light“ custom_button=“off“ button_letter_spacing=“0″ button_icon_placement=“right“ button_letter_spacing_hover=“0″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Подкрепи Мисъль в Patreon

mm
Мирослав Ризински

Заместник-председател на Български културен клуб - Скопие. Главен редактор на Татковина (tatkovina.info).

No Comments Yet

Comments are closed