Михаил Кръстев за фалшивите новини

[et_pb_section bb_built=“1″ admin_label=“section“][et_pb_row admin_label=“row“][et_pb_column type=“4_4″][et_pb_video admin_label=“Видео“ _builder_version=“3.0.51″ src=“https://misal.bg/wp-content/uploads/2017/07/Bloombergtvbg.mp4″ image_src=“https://misal.bg/wp-content/uploads/2017/07/Untitled-8.png“ /][et_pb_text admin_label=“Текст“ _builder_version=“3.0.51″ background_layout=“light“ text_orientation=“left“ border_style=“solid“]

Най-добрата тактика за борба с фалшивите новини е информираността. Колкото повече един човек е информиран, толкова по-трудно е да бъде подведен. Затова трябва постоянно да търсим алтернативни източници на информация, а не да се доверяваме само на една медия.

Това коментира в Investbook с водещ Димитър Вучевжурналистът Михаил Кръстев.

„Феноменът на фалшивите новини не е нов, той се корени още от Античността. Напоследък просто отново той придоби популярност покрай Доналд Тръмп, който често го използва в изказванията си, насочени срещу медиите“, посочи още гостът в студиото.

„Нашата платформа „Мисъль“ също бе жертва на фалшива новина, умишлено или не от „Club Z““ добави той.

В миналото фалшивите новини са имали далеч по-силно влияние, много е било трудно да се намери истината. Сега обаче това не е така, такава информация днес лесно и бързо би могла да бъде опровергана, каза още Кръстев.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Подкрепи Мисъль в Patreon

Боян Златанов

Старши програмист във водеща българска софтуерна компания, завършил икономическа социология в Университет за национално и световно стопанство.